21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Европейската комисия няма информация за изграждане на АЕЦ до Резово

Европейската комисия не е получила от турските власти  никаква официална информация за планирано изграждане на трета атомна електроцентрала на границата с България до река Резово. Това е официалния отговор на комисаря по енергетика Гюнтер Йотингер на питането на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев. Писмото е получено само преди два дни и внася успокоение, относно страховете на хората от Резово и цялото Южно Черноморие, уточни евродепутатът. Имало е такива планове от турска страна, но те са били изоставени, каза евродепутатът.

Андрей Ковачев каза още, че ЕК е поканила Турция и другите съседни страни да участват в стрес тестовете за атомни електроцентрали.

Областният ръководител на ГЕРБ, депутатът Димитър Бойчев също сподели, че новината е повече от добра, защото построяването на АЕЦ на брега на Резово би съсипало туристическият поминък в региона.

Андрей Ковачев каза още, че през юли се очаква последния доклад на ЕК, който ще бъде изключително важен за приемането на България и Румъния в Шенген, но работата по промяната на съдебната система и борбата с организираната престъпност трябва да продължи. Обезпокоителни са и липсата на решения по знакови дела у нас. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук