18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

С уникално светлинно шоу завършиха празниците на Несебър

 С уникален за България светлинен спектакъл завършиха празненствата за празника на Несебър.10- минутното шоу от светлини, фойерверки, падащи звезди, водопад от огън над морето, предизвика взрив от емоции на хиляди жители и гости на града, които часове по-рано бяха препълнили провлака на Несебър.

Тази година посланието на празника на Несебър беше „Съзиданието и паметта-пътя на града“. Това заглавие носеха и двата концерта, които се състояха на две сцени в града. В амфитеатър присъстващите съприживяха история на един град-държава, представен в спектакъл на ансамбъл „Слънчев бряг“,  аплодираха хор за гръцки песни „Месембрия“ и фолклорна формация „Македонка“. 

Към празнуващите се присъединиха и гостите от побратимения с Несебър град Неа Месамбрия, които пристигнаха в летния театър с икони на Света Богородица, чийто църковен празник отбелязахме вчера.

На втората сцена на крепостните стени млади таланти на Несебър пяха заедно с големите звезди на България- Нели Рангелова, Петя Буюклиева, Маряна Попова. От тази сцена кметът на Несебър честити празника на своите съграждани и многобройните туристи, препълнили площада.

На третата сцена на крайбрежния булевард, Созопол и Поморие поздравиха Несебър. Морските общини с радост са приели поканата  да се включат в тържествата.

По-рано през деня се състоя и традиционното дефиле на мажоретни състави по провлака, а в Южния парк децата на Несебър бяха въвлечени „В света на приказките“.

Доброволци помагаха празникът да се случи. Всеки гост на Несебър отнесе за спомен ветрило с послание и изобразена на него птица- символ на тазгодишния празник. Други си тръгнаха с печат, трети се почерпиха с бяло вино и сушени смокини.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук