12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Синът на Филип Боков загина при зверска катастрофа до Иракли

Скандалният син на Филип Боков- Георги  и съпругата му Мария са загинали днес  при зверска катастрофа между неговото „Ауди А 5″ и автобус „Скания“ на пътя Слънчев бряг-Варна. От бургаската полиция потвърдиха за инцидента. От там съобщават, че  автобусът е собственост на фирма «Шанс Тур» – Царево, превозващ украински туристи в посока от Варна към Южното Черноморие.  В болница «Св. Ана» във Варна за преглед са постъпили 11 украински туристи, повечето от които са с леки контузии в областта на тялото и крайниците.По първоначални данни се касае за неправилно предприето изпреварване на колона от автомобили, осъществено от Георги Боков. 

geogi-bokov.jpg

 Припомняме, че Георти Боков има богата криминално досие. Многократно беше издирван от полицията за кражби на коли. На 23 декември 2003 г. Бургаският окръжен съд осъжда на 1 г. ефективно лишаване от свобода 32-годишния Георги Боков, по обвинение за незаконно притежание на оръжие. От присъдените му 12 месеца лишаване от свобода, Боков обаче лежи само 2 месеца, тъй като магистратите му приспадат 2 месеца задържане по време на предварителното производство и още 8 месеца натрупан срок в различни следствени арести.
На 17 март 2004 г. синът на президентския съветник Филип Боков – Георги е задържан за 24 часа в Седмо РПУ. 32-годишният Боков е задържан от патрул на Седмо РПУ. Полицаите охраняват лек автомобил „Фолксваген Пасат“, паркиран пред блок 24 в ж.к.“Младост-1″, който е противозаконно отнет през март от територията на Пето РПУ. Около 8 часа сутринта Боков се приближава към крадения автомобил и го отваря. Когато го задържат полицаите той им предлага подкуп от 1500 евро. Георги Боков заява пред полицаите, че е дошъл на мястото с личния си автомобил „Ауди А-6″, паркиран пред същия блок. Пристигналата дежурна следствено-оперативна група към СДВР извършва оглед и на двете коли. В аудито са намерени три заготовки за взломяване на автомобили и една електронна платка със сензорен датчик, а в контактния ключ на фолксвагена е открита счупена метална пластина. Материалите по случая са докладвани на Районната прокуратура.
Според направените промени в НПК през април 2004 г. всеки обвинен в тежко престъпление след 2 г. разследване може да поиска делото му да влезе в съда. Законът дава на прокуратурата два месеца, за да внесе делото в съда и ако това не стане, то се прекратява. На това основание Софийският районен съд прекратява дело на Боков за кражба на автомобил през 2001 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук