18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

В новата болница в Меден Рудник ще има отделение по лицево-челюстна хирургия

Община Бургас проведе разговори с инвеститора, построил новата болница в „Меден рудник”, за разкриване на отделение по лицево-челюстна хирургия. Обещана му е всякаква логистична подкрепа, за да може градът най-накрая да се сдобие с тази ценна медицинска услуга.

Отделението ще бъде базирано именно в новата МБАЛ с медицински център в „Меден рудник”. Тя бе построена на принципа на публично-частно партньорство, като Община Бургас осигури терена, а инвеститорът д-р Пенко Пенков построи сградите.

В безпарично време като днешното отделението ще заработи в готови помещения, без да се строят нови или да се прави скъп ремонт на стари.

Досега в Бургас не се предлагаше безплатна за пациентите лицево-челюстна хирургия, финансирана по здравната каса. Хората с такива проблеми търсеха лечение най-често във Варна.

Отделението ще заработи догодина напролет, заедно с новата МБАЛ. То ще има договор с НЗОК и ще предлага безплатно лечение. Д-р Пенков вече е влязъл в преговори за привличане на известни специалисти в тази област на работа в Бургас. Те ще са минимум двама.

Едно от предимствата на избрания вариант е, че лицево-челюстната хирургия, в съчетание с други отделения на новата болница /реанимация, неврохирургия и уши, нос, гърло/, ще предлага на едно място комплексно лечение на черепно-мозъчни травми.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук