9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Бургас срещу шистовия газ: Надяваме се, че ще бъдем чути!!!

Бургас днес се присъедини към Националния протест, насочен срещу добива и проучването на шистов газ у нас по метода на хидравличното разбиване.

Протестиращите над 100 души , които се събраха на площад „Тройката”, поискаха въвеждането на мораториум. Според тях, този метод ще доведе до трайно замърсяване на природата в района на добива в Добруджа- житницата на България и на водата.

Ваня Бонева беше излязла да подкрепи протеста с 3- месечния си син Теодор .

Протестът е граждански и е организиран във Facebook .Организаторите днес категорично подчертаха, че зад техния протест не стоят политически партии и фирми и призоваха протестиращите да отстранят от шествието  хора с други цели и интереси.

На протеста присъстваха представители на младежката организация на БСП и техния общински лидер Павел Маринов.Той заяви, че те мълчаливо подкрепят протеста и в никакъв случай не целят да го политизират.

Протестът продължи с шествие по ул. „Александровска” и скандирания против добиването на шистов газ у нас. Еколозите заявиха, че ако не бъде въведен мораториум това няма да е последния протест.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук