11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Служба по кадастъра отвори врати в Царево

 За улеснение на жителите на общината в Царево отвори врати изнесено работно място към Служба по геодезия, картография и кадастър – Бургас. Ползва се помещение, предоставено от Община Царево и  се обслужва от служител на общината. Жителите на града и съставните населени места могат да подават заявления за издаване на скици, за промяна на собствеността и всички дейности, свързани с дейността на системата по кадастър.

          В службите по кадастъра отразяват измененията в кадастралната карта и кадастралния регистър на недвижимите имоти и издават заповед за одобряване на измененията, която се съобщава на заинтересованите лица, по реда на АПК (ако има възражения, те могат да се представят в службата по кадастъра в 14-дневен срок) – за улеснение на гражданите може и в изнесеното работно място.

           Службите по кадастъра непрекъснато обменят информация с Агенция по вписванията. Съхраняват се досиета на имоти за урбанизираните територии, селскостопанските и горски имоти. Всеки имот трябва да притежава идентификатор. Този номер го прави уникален и единствен за територията на страната. Издава се от службата по кадастъра, по местонахождение на имота и се записва в кадастралния регистър на недвижимите имоти. Това означава сигурност за собственика на имота. Данните за вашата собственост (нейните граници, площ и т.н.) се въвеждат със съответната молба в кадастралната карта и кадастралния регистър на недвижимите имоти за 6 землища на територията на общината – Царево, Лозенец, Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

          Услугите, извършвани от службите по кадастъра, се заплащат съгласно тарифа №14 за държавните такси, събирани от МРРБ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук