9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Наградиха най-добрите ученици- преводачи в конкурса „Пера в мастило“

Церемонията по награждаването на победилите в  състезанието  по превод  „Пера в мастило”  не претендираше за разкоша на церемонията по раздаване наградите „Оскар”, но организаторите са убедени, че всички участници  състезание имат шансовете да бъдат световно известни,  ако продължават да  развиват езиковите си умения.

 

„Как започва всичко. Един СИП по творческо писане в ГПАЕ „Гео Милев” , в които с работихме върху преводи на текстове от различни стилове… и желанието на преподавателите ни да предоставят възможност да премерим сили с наши връстници. Всичко това стана възможно с проекта  „ПЕРА В МАСТИЛО”, който получи широка подкрепа . Няколко институции – ГПАЕ „Гео Милев”, сдружение Макензи, Община Бургас  и фондация „Шанс за децата на България” – обединиха усилия за да се осъществи тази идея”, споделиха учениците от Английската гимназия в Бургас.

Люба Ковачева , ученичка от 10 клас ГПАЕ „Гео Милев“е изработила оригиналния дизайн на логото на състезанието.

 В атмосфера  на забавни игри, победителите в категории 9ти, 10ти, 11ти клас английски език получиха грамотите и наградите си от Наталия Димитрова – професионален преводач, Милена Андонова  директор  на ГПАЕ „Гео Милев“, Бургас и Людмила Кутиева – ръководител на Морското казино.

Техните съученици победители в категория немски език пък бяха наградени от Яна Николова – преподавател по немски език в ГПАЕ“Гео Милев“.

Състезанието бе посветено на 21 Февруари – Международен ден на езиците, спонсорирано от фондация „Шанс за децата на България” и си поставя амбициозната цел да се превърне в ежегодно.

 Издателство Макмилън направи възможно всеки участник да бъде отличен според най-силната страна на представянето си

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук