20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Без сергии в Слънчев бряг от догодина, с 1,4 млн.лв. лъскат курорта за сезона

И това лято Слънчев бряг ще посрещне първите туристи с пръснати из целия курорт грозни павилиони и сергии. От ръководството на курорта се надяват, че с промените в Закона за Черноморското крайбрежие ще се сложи край на хаоса с незаконните обекти по крайбрежието. Това обаче ще стане следващото лято, тъй като предстои проектозаконът да влезе за дебати в парламента.

 За събарянето на незаконните обекти отговаря общината в Несебър. Акциите по премахването им започнаха още преди две години, но много от собствениците им обжалват. Проблем е също, че за събарянето са нужни средства, както и складове за съхраняване на строителните отпадъци. Общината в Несебър няма  складова база. „През миналото лято премахнахме около 150 незаконни обекта, за още 80 процедурата е спряна, тъй като собствениците обжалват”, каза кметът Димитър Николов.

 Според изпълнителния директор Златко Димитров хаоса с незаконните обекти и сергии в курорта  може да бъде решен, като  в промените в Закона за устройство на територията ,отпадне чл. 56 и  се забрани поставянето на временни обекти в курортите.През последните 2 години са констатирани около 700- 800 незаконни павилиони, бараки, хранителни магазини и др. обекти.

 Държавното акционерно дружество, което стопанисва инфраструктурата в курорта, ще инвестира 1 млн. 400 хил.лв. за да подготви комплекса  за първите туристи, съобщи още Златко Димитров.

 Парите са за поддръжка на алеи, тротоари, зелени площи, охрана и пропускателен режим.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук