8.2 C
Бургас
вторник, март 19, 2024

За осма поредна година Бургас отбелязва Международния ден на толерантността

За осма поредна година в Бургас и региона се отбелязва международния ден на толерантността.  „Толерантността – хармония в многообразието” е мотото на вече станалата традиционна инициатива с организатори: фондация „Астика”, сдружение „АСУ Делфи”,  основно училище „Найден Геров” – Бургас. В тазгодишната инициатива, която за пореден път ще прерастне в месец на толерантността са включени многобройни дейности като: обучения по толерантност и човешки права, кръгли маси, дискусии, конкурс за най- атрактивно послание. Безпорно най – голямата атракция, предвидена от организаторите е „пътуващ автобус на толерантността”, който ще потегли днес от 13 часа от бургаския квартал „Меден рудник” и ще пристигне в центъра на град Айтос, където ще бъде посрещнат от младите хора на града. Там те ще се включат в разнообразни игри и ще отправят своите послания за толерантност и разбирателство.

Международния ден на толерантността е обявен за такъв от XXVIII-та Генерална асамблея на ЮНЕСКО, проведена през 1995 г.

„Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на нашите форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност” – се посочва в Декларацията за принципите на толерантността, приета от ЮНЕСКО.

Инициативата „Толерантност- хармония в многообразието” се реализира с подкрепата на НЦЕМПИ – Национална програма за младежта (2011-2015), Община Бургас, Община Айтос и Младежки информационно-консултантски център „МИКЦ-Астика”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук