14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

D2 за PLAY 4 CHANGE в Бургас -Национална кампания за превенция на трафика на хора

Под мотото PLAY 4 CHАNGE (Играй за промяната) се провежда националната информационна кампания за превенция на трафик на хора с цел сексуална експлоатация, организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора, със съдействието на Община Бургас и Местната комисия за борба с трафик на хора – Бургас.

PLAY 4 CHАNGE Бургас включва рок концерт на група D2 пред Пантеона в Морската градина, от 20.00 часа, на 19 юли /петък/. Сред изпълнителите, които  подкрепят кампанията са и групите Stiff bones, Картофите умират редовно и др.

Преди музикалните изпълнения, пред Пантеона ще се проведат и много други различни инициативи –  хип-хоп танци с „I dance”, йо-йо демонстрации, зумба със Zumba Shteri Burgas, демонстрации на Ролер клуб – Бургас и др.

Кампанията цели да ангажира младите хора с различни творчески инициативи, като по този начин да ги информира за проблема и рисковете от попадане в трафик на хора. Планирани са мащабни събития на открито в София, Бургас (19-20 юли) и Варна, на които са поканени всички млади хора, родители и всеки, който се чувства социално ангажиран и иска да промени черната статистика. Официални партньори на кампанията са Sport Depot, Нов български университет и Pepsi. Кампанията се подкрепя и от Джейелпи Бургас.

България е основно страна на произход, транзит и в някои случаи – крайна дестинация на жертви на трафик на хора. Статистиката през последните години сочи, че най-големият процент пострадали от това престъпление български граждани, са били жертва на сексуална експлоатация. През 2012 г. идентифицираните жертви на трафик на хора с цел сексуална експлоатация са 574. Броят им през 2011 г. е 404, а през 2010 г. – 375.

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Трафикът на хора е и едно добре организирано и изключително доходоносно криминално деяние, което носи огромен приход на извършителите.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук