11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Откриват новия пътнически терминал на Летище Бургас

Проектиран от известни архитекти и дизайнери, новият пътнически терминал съчетава  модерен интериор и неповторима ваканционна атмосфера, преплетени идейно със символа на българската роза.

Общата стойност на инвестицията за изграждането на терминала и свързаната с функционирането му инфраструктура е 80 млн. лв.

Новите пътнически терминали на летище Бургас и летище Варна донесоха на дружеството приз за „Най-голяма инвестиция в туризма на 2013 г“.

Сградата се простира на площ от  близо  21 000 кв. м., с обширни площи за и пристигащи и заминаващи пътници. Приложена е най-модерната линия за  управление на системите за обслужване на пътници и багаж, с пълна интегрираност на отделните системи и електронно измерване и регулиране на процесите в терминала. Модерна техника за обслужване, енергоефективност и гъвкаво разпределение на пространствата допълват предимствата на новата сграда.

Атрактивни търговски зони с ресторанти, барове и магазини на известни марки, както и комфортни открити пространства се предлагат в  услуга на пътниците на Терминал 2 на летище Бургас.

По случай откриването на новия пътнически терминал и Деня на Бургас, на 5 декември от 13 до 16 часа, ще се проведе  Ден на отворените врати за всички граждани, които желаят да разгледат новия терминал и да усетят неповторимата му атмосфера, придружен с много игри и изненади за децата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук