14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Министър Терзиева връчи разрешителното за строеж на рибарско пристанище в Поморие

 

 

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева връчи на кмета на Поморие Иван Алексиев разрешението за строителство на рибарското пристанище. Средствата са 10 млн. лв. и са  спечелени по  Оперативна програма за развитие в сектор „Рибарство“. Миналата година общината получи от държавата терен на ул. „Крайбрежна” на източния хелинг в града.

Министър Терзиева коментира в Поморие и състоянието на брегоукрепителните съоръжения по морето и възможностите за финансиране на проблемните точки по Черноморието, където морето „изяжда” пясъка.  За Поморие е предвидено финансиране за брегоукрепване в морския град.

„Индикативният бюджет е около 8 млн.лв., осигурени със заем от KfW.” Обектът има голямо значение за опазване на Черноморския бряг от ерозия, както и за предпазване от наводнение на прилежащите територии в община Поморие, посочи министърът и добави, че строителството може да започне още това лято”.

 

Регионалният министър разгледа Музея на солта в Поморие, който беше реконструиран  и модернизиран с малко над 1, 8 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“ . Кметът Иван Алексиев подчерта, че Музеят на солта,  е единствен на Балканския полуостров, и това лято  е бил посетен от над 10 000 туристи. Той подали на министър Терзиева морска сол, добита по стара анхиалска традиция.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук