20.4 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Бургазлии на опашка за Трона от световния филмов хит “Game of Thrones“

Феновете на култовия  сериал Game of Thrones , носител на 54 награди „Еми” и „Златен глобус“ препълниха Морската градина в Бургас , за да посрещнат Трона, символ на филмовата сага, за който се водят кървави битки на живот и смърт.  Тронът е висок 2,20 метра, тежи над 134 килограма и винаги се придружава от строга охрана. Досега никога не е идвал в България.

Тронът беше посрещнат в Бургас от музиканти и хор „Родна песен”, които изпълниха на живо музика към трейлъра на филма, специално оркестрирана и аранжирана от Левон Манукян.

Според легендата Железният трон е направен от мечовете на враговете, които са се предали. Изкован е от дъха на най-великия дракон – Балерион Черния Ужас, по поръчка на Егон Завоевателя, покорил шест от седемте независими кралства на Вестерос. Феновете на „Игра на тронове” вече следят 4-ти сезон, който ще бъде отново 10 серии, а посланието му този път е Всички са смъртни.

Въпреки че Тронът е неконфортен, за да  напомня на владетелите, че кралската корона е повече отговорност, от колкото привилегия, желаещите да си направят снимка за спомен чакаха на дълга опашка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук