11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

СОУ „Добри Чинтулов“ подготвя пролетен концерт

Пролетен концерт на талантите на СОУ „Добри Чинтулов” ще се проведе на 16 април от 17.00 часа в двора на училището в бургаския комплекс „Изгрев”. Бургазлии ще имат възможност да видят на сцената лауреатите на фолклорния конкурс „Орфеево изворче”, както и постановката „Шарен Великден”, дело на най-малките таланти на училището – децата от 1-ви до 4-ти клас.

Концертът е кулминацията на ежегодно провеждащите се „Чинтулови дни”. Това е седмица, посветена на патрона на бургаското училище – поетът Добри Чинтулов. В програмата до края на седмицата са включени  редица инициативи, сред които и Великденски благотворителен базар.

„Благодаря на всички ученици, учители и родители, които се включиха в подготовката и провеждането на „Чинтуловите дни”. Тези празнични дни са начин да съхраним добрите традиции, да развиваме таланта и да популяризираме българския фолклор. Каня всички бургазлии на този концерт, който ще е своеобразен празник на българския талант”, каза Галина Казакова, директор на СОУ „Добри Чинтулов”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук