13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Едничка смрика останала в Малко Търново, предприемат спешни мерки за спасяването й

Дирекцията на ПП „Странджа“ предприема спешни мерки за увеличаване територията на синята смрика, от която е останал един-единствен екземпляр на територията на Малко Търново. Към момента, експертите работят по няколко проекта. Основната цел, която си поставят, е запазване на растителните и животински видове. 

Малко Търново

©Снимка: Атанас Дубаров /архив/

„Приключваме по дейност за залесяване на фиданки от синя смрика, оградили сме мястото и се надяваме това ценно растение да се оцени. Освен това, в разсадника за редки видове вече сме засели семена от синя, червена смрика, кримски чай, от които, след като произведем фиданки ще раздадем на желаещи да засадят в дворовете си“, обясни директорът на парка, Петко Нанчев, цитиран от Агенция „Фокус“.

Синя хвойна, смрика

По думите му, през пролетта се предвижда и разселване в природата на много места, за да могат хората да ги наблюдават и в природни условия. „Най-важно е запазване целостта на парка и запознаване на младите поколения с природното богатство и историческия поминък на района“, допълни Нанчев.

От дирекцията на ПП „Странджа“ информират, че вече тече и подготовката за традиционния Фестивал на зелениката. Работи се по програмата.През тази година като част от феста ще бъдат представени нови туристически маршрути.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук