10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Започнаха ремонта на пътя Кости – Българи

 Символична първа копка на инфраструктурен обект направи днес кметът на Царево Георги Лапчев. Проектът „Рехабилитация на път от с.Кости до с.Българи” е по „Програма за развитие на селските райони”. Той е на стойност 1 910 174 лв. и се финансира на 100% по програмата.

Дейностите по проекта включват изпълнението на земни, асфалтови и пътни работи – ремонт на настилката и пътното тяло, полагане на материал за банкетите с различна широчина и дебелина на пласта, хоризонтална и вертикална маркировка и монтаж на еластични огради. Дължината на рехабилитираната пътна настилка ще бъде 8 200 м. и във вид, който да отговаря на съвременните изисквания за пътна инфраструктура – осигуряване на условия за нормална експлоатация, безопасност и комфорт на движението. Срокът за цялостното изпълнение на обекта е 90 дни.

„Пътят с.Кости – с.Българи е построен през 1957 година и от тогава пълна рехабилитация или реконструкция не е правена. В резултат на заложените цели по проекта, с.Кости ще разполага с необходимата инфраструктура, която  да спомогне за развитието на селището. Жителите на с.Кости ще получат по-добра достъпност до услугите на общинския център и по-добра пътна връзка с останалите населени места в общината.

Общинският път между с.Кости и с.Българи е част от цялостната инвестиционна програма на Община Царево за ремонт и подобряване на състоянието на общинските пътища, в която особено внимание е отделено на рехабилитацията на пътната мрежа, свързваща по-отдалечените и изостанали малки населени места в границите на общината.”, заяви кметът на Община Царево инж.Георги Лапчев.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук