14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

В Бургас откриват Център за кариерно ориентиране

На 17 април от 10.00 часа в Бургас ще бъде открит офис на Центъра за кариерно ориентиране, създаден по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“. Той се намира на ул. „Райна Княгиня“ №11  и има за цел да подпомага кариерното ориентиране на учениците от 1 до 12 клас в училищата от област Бургас.

Центърът за кариерно ориентиране разполага със „Зала за информиране“, „Зала за индивидуални консултации“ и „Зала за групова работа“. Посетителите могат да получат информация и консултации за структурата и видовете подготовка в училищното образование, за институциите в системата на средното и висшето образование, информират от пресцентъра на община Бургас.

Консултантите извършват психологически изследвания на интереси, нагласи и мотиви за избор на образование и/или професия, както и индивидуално консултиране. В дискусии с учениците по проблемите на кариерното ориентиране те ползват създадените 30 тематични филма, които акцентират върху ключови проблеми при взимането на решение за избор на образование и кариера. На събитието са поканени експерти от ЕОУП при МОН, представители на Община Бургас, РИО, ДБТ, ОИЦ, директори и представители на училища.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук