11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Задържаха под стража фалшификатора на пари от с. Черни връх

Окръжен съд – Бургас взе първоначална мярка за неотклонение задържане под стража на Димитър Георгиев. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 10 април 2014г. в с. Черни връх направил опит да изготви фалшиви пари,  64 броя с номинал 10 лв.

 

Окръжен съд – Бургас взе предвид, че Георгиев е привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от пет до петнадесет години. Разследването е в начален стадий, но от събраните в него доказателства може да се направи обосновано предположение, че той е автор на деянието, за което е привлечен да отговаря. То се подкрепя и от направените от обвиняемия самопризнанията. Съдът счита, че многократните му осъждания го разкриват като личност с висока степен на обществена опасност. Съдебният състав обърна внимание на факта, че настоящото деяние е извършено по-малко от три месеца след освобождаването му на 23.01.2014г. от затвора в Бургас. Той е изтърпял наказание 6 години лишаване от свобода при строг режим, в което наказание е било включено и наказанието от четири години лишаване от свобода, наложено му за същото по вид престъпление. Съдът прие, че съществува реална опасност Георгиев да извърши ново престъпление. Предвид това Окръжен съд – Бургас му наложи най-строгата мярка за неотклонение.

Определението му може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок. В този случай делото ще бъде разгледано на 17.04.2014 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук