13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Кметът на Несебър – спокоен за запорираното имущество

Бургаският окръжен съд наложи обезпечения на имоти на несебърския кмет Николай Димитиров. Мярката е по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/. Магистратите са допуснали обезпечение на иска срещу Димитров, като са наложени възбрани на 12 имота и запори на 10 банкови сметки и движими вещи.

Николай Димитров

„Това е стандартна процедура във връзка с досъдебното производство, относно дюните край Несебър. Преминали сме през съответни проверки от Националната приходна агенция и КОНПИ. Ще предоставим нашите възражения и доказателства там, където трябва”, коментира за zonaburgas кметът на Несебър, Николай Димитров.

Със запорирани сметки се оказа и главният архитект на Черноморската община, Валентин Димов. В пет месечен срок Комисията трябва да внесе срещу тях мотивирани искания за образуване на граждански производства по Закона за отнемане на незаконно придобито имущество.

Решението на съда е факт от края на март тази година. В Окръжен съд – Бургас не са внесени искания за отстраняване от длъжност на двамата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук