12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

МВР награди двама мъже, задържали въоръжени и маскирани крадци

Директорът на МВР Бургас комисар Милен Димитров награди с благодарствени грамоти на двама граждани, спомогнали за разкриване на тежки криминални престъпления.

С първата грамота бе отличен 25 годишния бургазлия Христо Мирчев, задържал в късния следобед на пети декември миналата година един от въоръжените и маскирани нападатели на златарски магазин, разположен на ул. „Александър Велики” в Бургас.

1

Младият мъж се втурнал след грабителите и успял да настигне единия от тях. Съборил го на земята и успял да го обезвреди, въпреки намиращия се в нападателя пистолет. За геройската си постъпка Христо Мирчев говори скромно, като заяви че и в момента да му се наложи да помогне на полиция, би го направил без да се замисли и без да изпита страх.

За неутрализирането на въоръжен нападател, извършил грабеж преди броени дни в пътнически автобус по линията Бургас – Несебър, бе отличен шофьорът на автобуса – 62-годишния Иван Добрев. С риск за собствения си живот и подразнен от демонстрираната от нападателя наглост, Иван Добрев избил насочения към колежката му – кондукторка пистолет, повалил маскирания и го неутрализирал до идване на полицейските служители. Иван Добрев е 40 годишен стаж в системата на транспорта, като споделя че до момента не се е сблъсквал с подобен случай. Изненадан е и от постъпката на 34 годишния нападател от с. Равда, който дни след получената присъда от Несебърския районен съд е обсебил лек автомобил от великотърновец, шофирайки го след употреба на наркотични вещества, за което получил още две бързи полицейски производства. Иван Добрев също не счита себе си за герой, но е убеден че ако живота отново го постави в рискова ситуация, би реагирал по аналогичен начин без да се страхува.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук