13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

В Бургас заработи център за кариерно ориентиране

Първият център за кариерно ориентира откриха в Бургас. Основната идея е в него да се помага на ученици от 7 до 12 клас в търсенето на възможности за работа и образование. Центърът разполага с три напълно оборудвани зали – за информиране, индивидуални консултации и такава за групова работа. 

училище

Центърът е създаден по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование” по ОП „Развитие на човешките ресурси” – 2007-2013 година и е съфинансиран от Европейския социален фонд и е третият по големина в страната.

„Още с откриването започваме работа по специално разработена програма в 3 теми – самоосъзнаване, самоопределяне, възможности за реализация. Идеята е младежите да вземат сами решения, като опознаят себе си, своите желания и интереси“, обясни по време на откриването ръководителят на центъра, Росица Димова.

Центътрът ще работи с всички 12 общини в бургаско. Специалистите ще организират различни посещения, като първото ще бъде в Малко Търново. Допълнителна информация можете да откриете на Интернет страницата на центъра: orientirane.mon.bd.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук