12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Трескави ремонти в Летния театър преди откриването на сезона

Тече ремонтът на вътрешните пространства в Летен театър – Бургас. Това каза за zonaburgas, управителят на Общинското предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“, Димитър Маджаров. По думите му, голяма част от залите вече са напълно обновени.

Летен театър - Бургас

„Идеята е от следващата година, сградата на Летния театър да се използва целогодишно за провеждането на различни културни мероприятия. В момента освежаваме сцената. Прави се и козметичен ремонт на сектора за зрителите – пейките се ремонтират и пребоядисват“, допълни Маджаров.

Преди откриването на активния летен сезон, работници извършват профилактика и на покривното пространство. Подменят се метални шини и гумени уплътнения на подвижния покрив пред сцената.

„Първото голямо мероприятие, с което ще открием и сезона в Летен театър – Бургас, е концертът на Академичния ансамбъл за песни и танци при Министерство на вътрешните работи – Русия. Концертът  е насрочен за средата на месец май. Точната дата все още се уточнява“, каза още Димитър Маджаров.

Припомняме, че съвсем наскоро приключи цялостният ремонт на външната част на Летен театър -Бургас. Фасадата е напълно обновена с пари, които бяха спечелени от община Бургас по Фонд „Козлодуй“. Дейностите включиха цялостна подмяна на половинвековната дограма с нова, смяна на улуците и гръмоотводите, полагане на топлоизлация на стените и пребоядисване.

98127e33ceb1415440e0bec80ba09bb5

Всяка година в Летния театър се провеждат редица културни събития, както гостуващи концерти, така и традиционни за града фестивали като Националния конкурс за българска песен „Бургас и морето“ и най-стария Международен фолклорен фестивал в България.

Сградата на Летен театър – Бургас е построена през 1958 година с цел да доразвие градустройството на Морската градина като място за отдих и увеселение. Проектът е на арх. Петър Миринчев и е в т.нар. античен стил. Изграждането на театъра в началото на 60-те години на 20 век става с доброволното участие на бургаските граждани.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук