10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Дребният бизнес се вдига на голям протест

Бургаски представители от средния и дребния бизнес излизат на протест. Те ще се съберат идния вторник пред сградата на НХК в 08.15 часа. Тогава е насрочена и редовната сесия на Общинския съвет- Бургас, която започва от 09.00 часа.

Информация съобщи Николай Димитров, председател на Асоциация в защита на средния и дребния бизнес в Бургас. Очаква се да присъстват над 200 души. Причината за недоволството е предлагана от групата общински съветници от ГЕРБ поправка в наредба, с която, по думите на Димитров, ще се даде възможност на големи търговци да закупуват всеки един обект.

„ Хората искат да изразят недоволството си. Това е скандална поправка, с която съветниците от ГЕРБ ще дадат възможност на големи фирми, с много пари и ресурси, да вземат всеки обект, който пожелаят, без значение обектът от колко години е стопанисван от наемателя. По сега действащата наредба, ако за една позиция се появят две искания, се организира търг. С исканите промени се отварят възможности за големите фирми да изземат търговията от местни дребни търговци. Това скандално предложение ще остави малки фирми в Бургас без препитание”, каза Димитров.

Решението за протеста е взето на общо събрание на асоциацията. Димитров е записал искане за изказване на самата общинска сесия. „Разбрах, че едва ли не този текст бил съгласуван с нас, дребните търговци. Това е лъжа. Дори и да беше съгласувано, няма как ние да се съгласим с този текст”, добави още той. 

©Агенция „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук