15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Хаос по пътищата в страната

Огромно задръстване се превърна в ужас за шофьорите, пътуващи по Автомагистрала „Тракия“. По-изнервените водачи са окупирали дори аварийната лента. „Тапата“ е в района на Пловдив, а причина за неприятната ситуация по време на празничното пътуване станаха две верижни катастрофи и ремонтите на виадуктите. 

АМ "Тракия"

Ако преминавате през невралгичната точка се пригответе да изминете десетина километра на първа и втора предавка. Опашката по магистралата е километрична. В двете верижни катастрофи, станали около обяд, са участвали общо 8 автомобила, съобщи Агенция „Фокус“. И двете катастрофи са в платното в посока София. При инцидентите няма пострадали хора. За да е пълен кошмарът от пътуването – в този участък на автомагистрала „Тракия“ вали дъжд, пътните настилки са мокри и хлъзгави.

Задъстване има и на АМ „Хемус“. Изнервени шофьори, които решиха да си спестят минаването по отсечката в посока Ботевград, попаднаха в невероятен „Сървайвър“. След отбивката за Витиня по стария път за Варна стотици се оказаха пред различни отбивки, а липсата на табели усложни допълнително положението, съобщи 24chasa.bg Шофьори тръгваха или в дясно, или в ляво, а след това се връщаха. Някои пробваха с GPS-и , но се оказа, че, освен името Горно Камарци, нищо друго ново не е въведено. Водачите се оказаха неочаквано близки. „За Ботевград ли ще е“, се питаха един друг и дружно тръгваха посока Стара планина.

Голямо задръстване се е образувало в участъка от язовир Дяково до Дупница по Автомагистрала „Струма“, съобщава Радио „Фокус“. Изчаква се около час за преминаване на участък с дължина около 5 км. В района вали силен дъжд, метеорологичните условия са тежки.

Движението в Бургаско засега остава спокойно. Все пак бъдете внимателни по пътя Бургас – Созопол. Екипи на полицията дебнат за превишаване на скоростта. Пътните настилки са мокри и хлъзгави на места.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук