13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Българите празнуват Великден в Одрин

С боядисани яйца и козунаци ще посрещне Великден българската общност в град Одрин, Турция, съобщават от българския храм „Свети Георги” в Одрин . Инициативата е на съпругата на българския свещеник в Одрин – Мария Чъкърък. Осъществява се с подкрепата на местни дарители и на несебърска фондация.

Храм "Свети Георги" Одрин

Българският Великден в Одрин, който събира заедно нашите сънародници, се превърна в традиция през последните години.Така на Възкресение Христово православните християни и гости на историческия град Одрин могат не само да запалят свещичка в действащия български храм „Свети Георги” в Одрин, но и да се потопят в атмосферата на уникалната българска традиция. В предверието на храма ще има традиционна Великденска изложба с оригинално боядисани и рисувани яйца, празнична украса и козунаци.

Шарени Великденски яйца като подарък за празника ще получат и много одрински деца, живеещи в района на българската църква- квартал „Барутлук” с пожелания за здраве и като жест на приятелство и добросъседство. Със своята апостолска дейност и голяма обществена активност, семейство Мария и Александър Чъкърък превърнаха българския храм в Одрин не само в християнско, но и в културно средище. Те спечелиха много нови приятели на България в Одрин.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук