12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Пуснаха Горанов под домашен арест

Горанов е разследван по досъдебно производство за грабеж в съучастие с друго лице. Те са отнели противозаконно сак с множество вещи в него от бургаски гражданин с намерението да ги присвоят като са употребил за това сила и го заплашили с пистолет.

Съдебна палата Бургас

На 27.12.2013 г. Районен съд – Бургас му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража. С определение от 15.04.2014 г. първоинстанционният съд е изменил постановената му мярка за процесуална принуда задържане под стража в домашен арест, за да получи необходимо лечение. Съдът е установил, че Горанов страда от психотично разстройство, свързано с абстиненцията от това, че в този момента не употребява наркотици. Районният прокурор протестира този съдебен акт пред въззивната инстанция като сочи, че срещу обвиняемия има още две неприключили наказателни производства. Прокурорът посочва, че Горанов е привлечен да отговаря за тежко умишлено престъпление и има възможност да извърши престъпно деяние или да се укрие.

Днес в съдебното заседание представителят на Окръжна прокуратура – Бургас и адвокатът на обвиняемия посочиха като неоснователен подадения протест и поискаха определението на Районния съд да бъде потвърдено.

Горанов заяви, че не е извършил престъплението, за което е обвинен. Той помоли съда да бъде потвърдена постановената му мярка за неотклонение домашен арест.

Въззивният съдебен състав намери като законосъобразено и обосновано определението на Районен съд – Бургас, с което е изменена взетата спрямо Горанов мярка за неотклонение задържане под стража в домашен арест. Окръжен съд – Бургас, след като взе предвид представените по делото доказателства и становищата на страните отхвърли протеста като неоснователен. Според съда Горанов действително е привлечен да отговаря за престъпление с висока обществена опасност, но това не може де е единственото основание да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.  По посочените производства в протеста относно Горанов, няма краен съдебен акт и той не може да се смята за осъждан, тъй като се нарушава презумпцията за невиновност. Съдът взе предвид и чистото съдебно минало на обвиняемия и намери, че наложената мярка за неотклонение домашен арест е подходяща.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук