16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Съдът реши: Lafka ще има само един павилион. ОбС – Бугас дължи на бизнеса 10 лева

Бургаският административен съд спъна стъпването на веригата Lafka в Бургас. Според решението на магистратите, павилионите в морския град няма да могат да продават на едно място дребни пакетирани стоки, цигари и вестници. Постановлението е по жалба на Местната асоциация на малкия и дребния бизнес, която бе внесена в началото на март.

съд Бургас

Решението на съда идва в ден на протест срещу спорната Наредба за преместваемите обекти на територията на община Бургас, която бе гласувана вчера и приета във вид, в който веригата няма да има проблем с разкриването на множество обекти и продажбата на множество артикули в тях. Според сега действащите текстове, всеки търговец ще има право да отвори няколко обекта в града.

Съдът обаче не се съгласи с подобен регламент и на практика ликвидира действието на наредбата, като се съгласи с искането на дребните търговци. Те от своя страна настояват да се върнат старите текстове в нея, които регламентират ясно – един търгове – един павилион, в кото няма цигари, вестници и дребни пакетирани стоки на едно място.

Решението на Бургаски административен съд може да бъде обжалвано в следващите две седмица, което най-вероятно ще се случи. Докладната записка за промяна на наредбата бе внесена за разглеждане в Общински съвет – Бургас от групата на ГЕРБ. Оттам аргументират решението си – според вносителите, възможността за отварянето на няколко обекта ще даде равен бизнес – старт за всички търговци.

Магистратите решиха и, че Общински съве – Бургас дължи съдебни разходи на Асоциация на средния и дребен бизнес – Бургас в размер на 10 лева.

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук