13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

„Четем заедно една книга“ днес

За втора поредна година бургазлии стават част от инициативата „Четем заедно една книга“, съобщават от община Бургас. Това ще се случи днес, когато отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. 

Книги

Посланието „Четенето е ключ към успеха, а стойностната книга е достъпен начин за самоусъвършенстване“ ще достигне до над 1000 бургазлии чрез фрагментите, миниатюрите и есетата на писателката Керана Ангелова, събрани в книгата и „Един след полунощ“- която ще четем заедно през целия ден в автобусите по линия 211. Средно 25-30 мин. от качването до слизането, време достатъчно за прочит на страничка текст. Идеята в един ден /седмица, месец/ един град да чете една книга /един автор/ тръгва от Сиатъл през 1998 год. Следват го други американски градове. Моделът „One City, one Book“ се прилага като успешна практика в около 200 европейски града в Германия, Англия, Ирландия.

Целта на проявата е да се насърчава четенето като вид комуникация, която сближава хората, да се привличат нови читатели и да се създава култура на четенето, да се отключва потребността от познаването на съвременната българска литература и българските, в частност, и бургаските автори. Денят ще завърши със споделяне и обсъждане. Авторката ще се срещне със свои читатели.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук