16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Обвиненият в убийството на Николай се защитавал, не отърва ареста

21-годишният Тодор Атанасов, който е обвинен в убийството на 21-годишния Николай Христов, остава в ареста, решиха днес бургаските магистрати. Самият Атанасов не се възпротиви на съдебното решение, въпреки че поиска „домашен арест”. На излизане от залата заяви единствено, че съжалява за стореното.

Бургазлията е с повдигнато обвинение за умишлено убийство. Максималната присъда, която може да получи е до 20 години затвор. „Не исках да убия Николай. Просто защитавах живота си”, заяви момчето в съда. По-рано днес защитата поиска той да бъде пуснат под „домашен арест”, тъй като имал постоянна регистрация и живеел с родителите си. Предишните му престъпления пък нямали отношение към убийството.

От своя страна държавното обвинение сметна, че има опасност подсъдимият да се укрие или извърши ново престъпление. Налице е и първа ДНК експертиза, която установила кръв по обувките на Атанасов, която била на Николай. Според разследването, той е намушкал приятеля си, с когото се познават от деца, на четири места в гръдния кош. Двамата учили в Морското училище, живеели в един и същи блок.

Припомняме, че 22-годишният Николай Христов бе открит убит и захвърлен край карнобатско село. Момчето работело като дистрибутор. На 19 април около 13.50 ч. във Второ Районно управление „Полиция“ – Бургас е получено съобщение от родителите му, че не се е прибрал от работа от предния ден, като оттогава е в неизвестност. Убиецът е бил заловен за няколко часа. Атанасов е криминално проявен и осъждан за кражби и притежаване на наркотици, сочи справка в полицейското му досие.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук