13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Австрийски туристи всеки петък на опера в Бургас

Представленията на Бургаската операта са включени в пакетите за културен туризъм на голям туроператор. Стотици  австрийски туристи от родния град на Моцарт ще се насладят на програмата  на Държавна опера – Бургас това лято.

Бургас Пристанище

Чуждестранните гости са от Залцбургския пенсионерски съюз и ще прекарат почивката си опознавайки красотата и културните забележителности на България. Затова след разговори между ръководството на Операта  и голям туроператор, представленията на бургаска  сцена вече са включени в пакетите за културен туризъм. Очакванията са до средата на юни в Несебър и Слънчев бряг да дойдат  около  4 000 австрийски пенсионери.  Първата група пристигна миналата седмица и вместо с  традиционните хляб и сол бе посрещната с „Любовен еликсир”. Комичната опера от Гаетано Доницети завладя публиката и предизвика повече от положителни коментари.

„Туристите  са от място с традиции, а доколкото знаем голяма част от тях са чести посетители и на Виенската опера. Това, че останаха впечатлени от нашето представление,  може само да ни радва и е добро начало на срещите ни, които ще са всеки петък ”, казаха от Държавна опера – Бургас. При следващите си посещения австрийците ще гледат „Кармен”, Трубадур, „Севилският бръснар”, „Мадам Бътерфлай”  и премиерата на балета „Пепеляшка”.

Докато са в България те ще се запознаят с красотите на Созопол, Ропотамо, Пловдив и ще могат да видят Бачковския манастир и музея „Врана”, както и много други места. Сред първите им спирки обаче е Бургаската опера.

 

„Още  първата група, която гледа „Любовен еликсир”,  бе  възхитена от оркестъра, изпълнителите и режисурата. Това е висока оценка за Бургаската опера”, казаха от българската фирма – партньор на  австрийския туроператорска  „Ойротурс”, който организира почивката на туристите в България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук