14.3 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Цветя и плюшени играчки в памет на Паоло и всички деца, загинали на пътя

Бургас  се присъедини към общонационалния протест, организиран от  Сдружение „Зачатие” –„Мълчалив поход за живота”. Недоволството на майките е провокирано от нелепата загуба на 4-годишния Паоло, зверски прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора. За да изразят своята съпричастност към семействата, загубили децата си при нелепи инциденти на пътя, пред сградата на община Бургас се събраха десетки майки. Те поставиха цветя до фонтана, в близост до водата, която е символ на живот и изразиха своя гняв и нежелание да продължават да живеят в страх за децата си.

На протеста бяха и близките на убитата  на пешеходна пътека в Бургас  18-годишната Антоанета и майката на загиналия в Слънчев бряг Алекс.

Фондация „Безопасни улици от Валя” беше създадена преди 3 години, след като 12-годишната Валя беше убита на пешеходна пътека. От самото  и създаване до сега фондацията се бори за ефективни присъди за убийство на пътя.

Към мълчаливия поход за живота се присъедини и кметът на Бургас Димитър Николов. Според него общините трябва да влагат повече средства за подлези, надлези и да се ограничи максимално движението на коли в пешеходните зони.

Бургаският кмет каза още, че трябва всички  автомобили да бъдат вкарани под земята, за да се осигури безконфликтно преминаване на пешеходците. Затова и в града се изгражда подземна улица.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук