13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Изгониха експертите от МОСВ с викове „мафия”, заради Парк „Българско Черноморие”

С викове „мафия” собственици на имоти по морето изгониха експертите от Министерството на екологията и провалиха общественото обсъждане за създаването на Парк „Българско Черноморие“.

В залата на областна управа напрежението ескалира, стигна се до там, че бяха разхвърляни документите, които експертите бяха подготвили. Според гражданите държавата готви нова национализация, защото в границите на парка попадат освен държавни и частни терени. Хората са категорични, че не искат да стават заложници на „зелената мафия”.

Експертите от екоминистерството на няколко пъти се опитваха да успокоят гражданите и да обяснят, че целта на това обсъждане е именно да се чуе мнението на жителите по морето, но се наложи да напуснат залата, придружени от полиция. Според тях границите на парка могат да бъдат коригирани.

Идеята да бъде създаден Парк „Българско Черноморие” беше наречена абсурдна от кмета на Поморие Иван Алексиев. По-рано през седмицата и кметовете на Созопол и Царево се обявиха против тази идея.

Пред сградата на областна управа се бяха събрали хора собственици на имоти решени да защитават собствеността си докрай.

Протестът беше подкрепен и от Национална асоциация „Българско Черноморие”. От там зададоха въпроса откъде държавата ще намери 3 милиарда лева, за да компенсира собствениците на имоти.

Малкото присъстващи в залата еколози отказаха коментар и безмълвно напуснаха залата.

Не стана ясно дали в Бургас ще се проведе ново обществено обсъждане за създаване на парка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук