12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Бургазлия обжалва глоба от 130 евро, наложена му от холандски съд за невалиден технически преглед на МПС

Апелативен съд – Бургас разгледа и обяви за решаване наказателно дело по частна жалба на бургазлия, против съдебен акт на Окръжен съд – Бургас за признаване на наложена му финансова санкция. Първоинстанционният съд е признал на 20 юни 2014 г. наложената на Митко Камбуров от подразделение „Административна обработка на глобите” на полицията в гр. Ротердам, Кралство Холандия финансова санкция. СъдТой е глобен да плати 130 EUR, с равностойност в български левове по курса на БНБ – 254,26 лв., за извършено нарушение на Кодекса за движение по пътищата на Кралство Холандия. В издаденото на 12.11.2013 г. решение по техния Закон за административната уредба, е посочено, че Камбуров е ползвал на 27.06.2013 г. в Ротердам невалидно удостоверение за технически преглед на МПС с маса по-малка от 3500 кг.

Производството по налагане на парична санкция е проведено писмено като българският гражданин е бил уведомен за правото си да обжалва решението. То е влязло в сила на 24.12.2013 г.

Холандските власти са поискали чрез Министерство на правосъдието да бъде изпълнен техният санкциониращ акт. Окръжен съд – Бургас е намерил, че решението им отговаря на изискванията на Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции. Решаващият съд е постановил актът на холандската полиция да бъде предаден за изпълнение на Националната агенция за приходите.

Пред Апелативен съд – Бургас днес служебният защитник на Камбуров помоли да бъде направена нова проверка на данните по делото. Той обърна внимание, че в момента жалбоподателят търпи наказание в холандски затвор за извършени от него нарушения, включително това, за което му е наложена финансова санкция.Той обаче не представи доказателства за това.

Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас поиска да бъде потвърдено решението на Окръжен съд – Бургас за изпълнение на наложената на Камбуров финансова санкция. Прокурорът намира за законосъобразно постановеното изпълнение на решение, издадено от несъдебен орган, тъй като то се позовава на Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета от 24 февруари 2005 година относно прилагането на принципа за взаимно признаване на финансови

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук