21 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

БМФ Порт Бургас подкрепя бургаска параспортистка по пътя към европейските медали

БМФ Порт Бургас дари средства за предстоящото участие на Есмерай Ибрям в Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Уелс, Великобритания, което ще стартира на 18 август. Дарението ще послужи и за подготовка и екипировка на младата спортистка, превърнала се в ярък пример за несломимостта на човешкия дух.

Esmerai Ibryam

Преди 10 години животът на красавицата се преобръща тотално. На 14 юни 2004 г., шофирайки към Бургас, тя губи контрол над автомобила си и катастрофира. При ударът, тя излита от колата и мантинелата я пронизва. Инцидентът е фатален, засегнат е гръбначният ѝ стълб. Следват четири операции, като два пъти са ѝ присаждани стволови клетки, с които са запълнени нервните окончания на гръбначния мозък.

Напук на съдбата, през 2010 г. Есмерай стартира своята професионална спортна кариера. Впечатляващ е броят на различните видове спорт, които тренира. Занимава се с хвърляне на копие и гюле, вдигане на тежести, дори баскетбол. Младата жена притежава амбиция, с която малко напълно здрави хора могат да се похвалят. През 2011 г. печели сребърен медал на Републиканско първенство по лека атлетика на хвърляне на копие и бронзов медал по вдигане на тежести. През 2012г. извоюва златен медал на Държавното първенство по вдигане на тежести за хора с увреждания и става републикански шампион в дисциплината по тласкане на гюле. Борбената красавица създава спортен клуб за хора с увреждания „Джавелин“. Така тя успява да зарази със своята амбиция и несломимост  все повече хора.  През 2013г. Община Бургас ѝ връчва специална награда за най-добър спортист с увреждане.

Сега Есмерай е на път да покори още един връх – не само личен, но и от национално значение. Благодарение на дарението на БМФ Порт Бургас, тя  е с няколко стъпки по-близо до бленувания успех -да се превърне в европейски шампион по тласкане на гюле.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук