13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Пристанищните работници запазват работните си места, засега

Масова обърквация обхвана присъстващите в залата на Общински съвет – Бургас по време на дебатите и гласуването на докладната на кмета Димитър Николов за искането на общината да стопанисва терените на Пристанище – Бургас от 1 до 4 корабни места.

общински съвет БургасДокладната всъщност беше приета, но с различен текст. Ето какво е новото предложение на кмета: Ще се поиска от министъра на транспорта осигуряване свободен достъп до Морска гара, фара и прилежащата територия, 1 корабно място, яхт клуба и вълнолома до края на тази година.

Според обществения посрдни Таню Атанасов обаче пдобно решение е в разрез с наредбите, които касаят дейността на Общиснкия съвет. Предложението трябвало да мине през обсъждане. Единствено комисиите имали полезен ход в случая.

В крайна сметка съветниците приеха старата докладна, но с нов текст, който работещите в пристанището не успяха да осмислят изцяло. Дали го приемат или отхвърлят тепърва ще става ясно.

След решението, корабните места 2,3 и 4 всъщност няма да бъдат достъпни за гражданите. Търговската дейност няма да бъде възпрепятствана, а работниците ще запазят работните си места.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук