9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Кметът Николов във Фейсбук: Някои политици удобно се опитаха да настроят пристанищните работници срещу мен

Кметът Димитър Николов сподели в профила си във Фейсбук радостта от две дълго чакани новини за Бургас- началото на процедурите по изграждането на пътен възел „Запад“ и отварянето на Пристанище Бургас за гражданите. Градоначълник обаче не скри разочарованието си, че пристанищните работници днес протестираха срещу докладната, внесена от него, за предоставяне от държавата на общината за управление на ройона около Морска гара. Ето какво написа Димитър Николов:

Димитър Николов Днес съм щастлив, защото две дълго чакани новини за Бургас са факт! Можем да се поздравим с началото на процедурите по изграждането на пътен възел „Запад“ и отварянето на Пристанище Бургас.  Постигнатото днес в София споразумение с държавна агенция „Пътна инфраструктура“ е първа крачка към изнасянето от Бургас на транзитното движение, което сега преминава през пет жилищни квартали.
Предстоят още процедури, но ще действаме максимално бързо, за да ускорим нещата. Новината е добра, защото само преди дни, държавните служители обясняваха, че пътен възел „Запад“ не е държавен проблем. Споразумението днес опровергава това. Ако всичко е наред, през лято 2015 Бургас ще бъде с по-малко шум, прах, катастрофи и замърсяване на въздуха от автомобилни газове.
Пак днес – една важна за поколения бургазлии тема – отварянето на достъпа до пристанището е на път да стане реалност! Някои политици удобно се опитаха да настроят работниците срещу мен, всявайки им страх, че ще бъдат уволнени. Преди няколко години подобна ситуация беше и в „Бургасбус“ – наплашиха хората, че ще останат без работа. Попитайте ги днес – спокойни и сигурни в заплатите са. Аз съм последният човек, който иска някой в този град да остане без работа! Искам пристанището да развива дейността си, да има добър мениджмънт, да бъдат назначени още хора и работещите там да имат по-високи заплати. Искам обаче то да бъде и отворено за хората, което ще създаде нови работни места, а бургазлии ще се разхождат и ловят риба край морето. Разчитам на коректността на ръководството на порта за обещаното отваряне. Ако до месец това не се случи, пак ще внеса докладна записка в Общински съвет и ще настоявам, докато не стане факт.
Единственото, за което се моля, е заради нашите бургаски, вътрешнополитически боричкания, да не си подлеем сами вода в случването и на двата важни за града проекта. Тогава никой няма да ни прости, че дребното ни его е надвило общите интереси.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук