23.2 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Живко Иванов представи България на най-големия фестивал за култура в Словения

Бургаският художник Живко Иванов представи България на един от най-старите и престижни форуми за култура в Европа. Авторът показа живописните си платна на 62-рото издание на летния фестивал в Любляна, Словения.

DSC_0473

До този момент български художник не беше представял своята техника в паралелната колония за изобразително изкуство, която се провежда в рамките на форума за 17-и път.  В продължение на една седмица художници от различни държави рисуват на открито, разкриват детайли от работата си и подреждат в изложба завършените творби. Експозицията е пътуваща и ще бъде представена в различни европейски галерии.

Историята на фестивала в Любляна датира от 1952 г. През последното десетилетие форумът се е развил като сцена за различни изкуства, която е събирала на едно място артисти като Хосе Карерас, Енио Мориконе, Юри Башмет, сър Андрю Дейвис, Рикардо Мути т.н.

Фестивалът е бил домакин и на някои от най-големите симфонични оркестри в света. През последните няколко години в програмата на фестивала са включени около 70 събития, като те средно привличат над 80 000 местни и чуждестранни посетители.

„За мен беше изключително удоволствие да представя страната ни в този уникален форум. Публиката от различни държави е дошла единствено да се срещне с изкуството на десетки творци и атмосферата трудно може да се опише с думи”, коментира Живко Иванов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук