15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Условно наказание получи литовец за разпространение на дизайнерска дрога

Наказание 1 година лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок получи литовският гражданин Янис Робезниекс. То е наложено с одобреното от Окръжен съд – Бургас споразумение за решаване на наказателното дело срещу него. дизайнерска дрогаСъс споразумението той се признава за виновен в това, че в условията на продължавано престъпление и в качеството си на управител на „Нирвана гифт сторс“ ООД, без надлежно разрешително, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и Наредбата за условията и реда за разрешаване на дейностите по този закон, на публично място е държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение. На 21.09.2012 г. той е държал в магазин, намиращ се в гр. Бургас, държал с цел разпространение 26 броя двуцветни капсули, съдържащи активното вещество алфа – метилтриптамин с общо нетно тегло от 3,3 гр. Същия ден в магазин в курортен комплекс Слънчев бряг, е държал с цел разпространение 54 броя двуцветни капсули, съдържащи активното вещество алфа – метилтриптамин с общо нетно тегло от 5,2 гр. В периода от началото на 2012 г. – до 21.09.2012 г., в друг магазин в Слънчев бряг, държал с цел разпространение една опаковка – сушена растителна маса, предназначена за пушене, съдържаща добавен синтетичен канабиноид АМ – 2201, с общо нетно тегло от 1,7 гр. В периода от началото на 2012 г. – до 21.09.2012 г., в първия магазин в курорта Слънчев бряг, е държал с цел разпространение сушена растителна маса, предназначена за пушене, съдържаща добавен синтетичен канабиноид ШИ – 018, с общо нетно тегло от 76,6 гр.

В споразумението се посочва, че престъпленията са извършени от обвиняемия Робезниекс при форма на вина пряк умисъл.

Окръжен съд – Бургас допусна процесът да приключи по този ред, след като Робезниекс заяви, че се признава за виновен, доброволно е подписал споразумението и приема последиците му на влязла в сила присъда, като се отказва от разглеждане на делото му по общия ред.

Съдът установи, че предложеното от Окръжна прокуратура – Бургас споразумение не противоречи на закона и морала и го одобри. Съдът постанови наркотичните вещества, предмет на престъплението, да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени. С определението му е прекратено наказателното производство срещу Робезниекс. Съдебният акт е окончателен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук