13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Ограничава се движението по “Сан Стефано”, започват изграждането на централната спирка

От днес, 24 юли – четвъртък, ще бъде ограничено движението на автомобили по бул. „Сан Стефано“, в участъка между булевардите „Стефан Стамболов“  и „Христо Ботев“, включително кръстовище с бул. „Христо Ботев“ и кръстовище с бул. „Стефан Стамболов“. Причината е стартът за изграждане на Централна автобусна спирка по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас“. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 9 месеца.

810a8bd47f4bd222dce9cbd6e2e96abfНа първи етап ще бъдат затворени двете платна за движение в направление  бул. „Стефан Стамболов“  – посока бул. „Христо Ботев“, като се осигури пешеходен коридор на ул. „Александровска“.  Двупосочното движение на автомобили ще се осъществява в другите две платна в направление  „Христо Ботев“ – посока „Стефан Стамболов“.

При втория етап ще бъдат затворени двете платна за движение в направление „Христо Ботев“ – посока „Стефан Стамболов“, с осигурен пешеходен коридор на ул. „Александровска“.  Двупосочното движение на автомобили ще се осъществява в другите платна в направление „Стефан Стамболов“ – посока „Христо Ботев“.

При третия етап на изпълнение ще се реорганизира движението в двете кръстовища: „Христо Ботев“ и „Стефан Стамболов“, „Сан Стефано“ и „Стефан Стамболов“.

Община Бургас предварително се извинява за причиненото неудобство и разчита на бургазлии да се съобразяват с въведената временна организация на движение. Вярваме, че крайният резултат ще оправдае временните затруднения при придвижването в централна градска част.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук