14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Полина Иванова с трета награда от Международен балетен конкурс „Сицилия барока

С трета награда се завърна Полина Иванова от приключилия наскоро Международен балетен конкурс „Сицилия барока” в Модика , Италия. Тя е възпитаничка н Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”-Бургас, специалност класически балет. Общо седем момичета от музикалното училище танцуваха на италианска сцена, а Иванина Иванова и Киара Маджарова станаха носителките на специални дипломи за изключително представяне.

PolinaБалетен педагог на младите таланти е премиер – солистът на Бургаска опера Недко Георгиев.

 

Модика е градче на 120 километра от Катания, на остров Сицилия,където за девети път се събраха почитатели на балетното изкуство и участници от десетки страни.

Събитието се организира от Община Модика, а един от основателите и председател на международното жури е Евгени Стоянов, който е бил солист на Пловдивската опера.

За четвърти път безпристрастни и точни оценки, наред с признати в гилдията имена от Италия, Русия и други страни, дава проф. Хикмет Мехмедов, шеф на балетната трупата в Опера Бургас.

Интересът към конкурса на средиземноморския остров е голям и това е видно от нарастващият брой участници не само от Италия и другите европейски страни, но и от Азия.

 

По традиция гала концертът бе сред красивата градина на кметството на старинното градче. На сцената отново аплодисменти заслужиха бронзовата медалистка в младша възраст Полина Иванова и носителките на специалните дипломи за изключително представяне, Иванина Иванова и Киара Маджарова.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук