11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Главният секретар на МВР: Рискът от тероризъм винаги остава

Реакциите след случая в Сарафово бяха тест за взаимодействие между българските институции и чуждестранните ни партньори , заяви заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов на възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово.

Сарафово, жертви, възпоменаниеИзвършени са задълбочени анализи, направени са изводи и са предприети всички мерки за недопускане на подобен терористичен акт, но рискът от тероризъм винаги остава, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров минути  преди възпоменателна церемония по повод втората годишнина от терористичния акт на летището в Сарафово, на която присъстваха посланикът на Държавата Израел Н.Пр.Шаул Камиса Раз, заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Пламен Ангелов, почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов, заместник-кметът на Бургас, директорът на ОДМВР-Бургас, началникът на ГКПП Аерогара Бургас, представители на БЧК,  МБАЛ Бургас, равини от България и Израел.
Учение за повишаване на отбранителния капацитет и оперативно-бойната подготовка е планирано да се проведе през месец септември в София в партньорство със службите от НАТО и ЕС, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Целта е повишаване на уменията за управление на рискове и заплахи от терористични действия. Подобно учение е проведено и през миналата година с участието на служители на министерствата на вътрешните работи и на отбраната, в сътрудничество с американските партньори, поясни Лазаров.
В ГД “Криминална полиция“ е създаден нов отдел, който ще работи по рискове и заплахи в сферата на транспортните връзки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук