13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Стената пада! Отварят пристанището с вход до старата фрегата до септември

Започна отварянето на зоната за обществен достъп на бургаското пристанище. „Хубаво е, че се взе решение, входът да бъде до Старата фрегата. В рамките на две седмици ще разчистим стената. На мястото ще има два портала – единият ще бъде за автобусите, а другият за пешеходците. Достъпът ще бъде край вълнолома, като ще се изравнява с Морска гара и зоната около нея. Ще се стига и до края на кея. След реновирането на яхт-клуба, ще има възможност и за достъп до фара“, заяви директорът на Пристанище – Бургас, Николай Тишев. 

IMG_20140725_130242

Зоната ще бъде отворена от 7.00 до 22.00 часа. Ако се окажело, че няма проблеми в малките часове на деня, мястото ще бъде достъпно 24 часа в денонощието.

„До пасажерските кораби няма да се допускат граждани, тъй като имаме специфични дейности с граничните власти, когато пристигат такива. Порталът ще започне да функционира от началото на септември. Надявам се грубият строеж на Трафик-кулата също да е приключил до тогава“, допълни Тишев. В зоната ще има физическа охрана както и видеокамери. Документи за самоличност на гражданите няма да бъдат изисквани.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук