11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Благотворителен турнир по плажен волейбол събира средства за паметник на Калата

По повод стартиралата мащабна общоградска инициатива за изграждане на паметник на бургазлията Георги Калоянчев, Младежка банка-Бургас, Интеракт клуб Бургас – Приморие и Интеракт клуб Бургас – Пиргос  организират плажен волейболен турнир под мотото: „Аз дарявам за Калата“. Събитието е част от проекта „С любов за Бургас“. Желаещите да се включат е желателно да се свържат с организаторите или на място да заявят своето участие.

Георги Калоянчев

Състезанието ще се проведе на 29 и 30 юли /вторник и сряда/, като срещите ще започнат от 17:30 часа на волейболното игрище на Централен плаж.

Младежката благотворителна инициатива е подкрепена от Община Бургас, Обществен дарителски фонд – област Бургас и Дружество на бургаските художници, както и от включилите се впоследствие местни културни институции – Държавна опера Бургас, ДТ „Адриана Будевска“, Бургаската художествена галерия, Лайънс клуб Виа Понтика Бургас, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас,  Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас и други неправителствени организации. Идеята на организаторите е тяхната съвместна дейност и добро партньорство да продължи и занапред за реализацията на други значими общоградски инициативи.

Община Бургас вече е определила място на скулптурата – пред Летния театър в Морската градина. Височината й ще бъде в реалния ръст на актьора. За автор на проекта е избран друг велик български творец, чиито творби са символ на творческия гений – Георги Чапкънов -Чапа. За реализацията на проекта са нужни около 80 – 90 хил. лева. Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи – музикални концерти, театрални постановки, благотворителени спортни турнири. Дарение може да направи всеки, който пожелае да помогне тази кауза да се превърне в реалност, като се включи в инициативите, дари средства към откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук