13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Откриха първия в света скулптурен морски фар в Царево. Борисов на церемонията: Парите бяха за кампания в региона

„Президентът има думата за състава на служебния кабинет. Колкото знаете Вие, толкова знам и аз.“ Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ, Бойко Борисов, който откри новоизградения фар-скулптура в Царево. Борисов определи като обиден въпросът за евентуалната кандидатура на кмета на Бургас Димитър Николов за служебен премиер. 

IMG_20140726_122910

Той и дузина народни представители от групата на ГЕРБ присъстваха на церемонията. В следобедните часове те ще се включат в семинар по проблемите на здравеопазването и икономиката, който ще се проведе в Бургас. „Нещата в тези две сфери са най-сложни. Докараха здравеопазването до катастрофа. Управляващите изхарчиха 10 млрд. лева по време на управлението си, а все още нямат какво да покажат. Единственото, което виждаме са спрени проекти и блокирани европейски средства“, заяви Бойко Борисов.

IMG_20140726_123609

По думите му, средствата за градежа на фара в Царево или точно 120 000 лева, са били предвидени за кампания на партията в региона. „Вместо да ги даваме за билбордове и за рекламни клипове, решихме да направим нещо, което хората ще могат да видят и след изборите. Това, което обещахме да направим в Царево сме го направили. Рибарите го поискаха и решихме да дадем парите. Ние купихме материалите. Скулпторът подари труда си“, обясни лидерът на ГЕРБ.

IMG_20140726_121826

„Наложи се да се „сбием“ с три министерства. Наложи се да доказваме, че това не е атомен реактор, за да се случи този фар, който Царево очакваше от доста време. Сега царевци имат единствения в света фигурален морски фар. Днес съм щастлив, че най-накрая тази мечта видя бял свят. Благодаря на общинските съветници и народни представители от ГЕРБ, които ме подкрепиха и не ме оставиха да се откажа от това прекрасно начинание“, каза по време на церемонията кметът на Царево, Георги Лапчев.

IMG_20140726_122913

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук