10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Ремонт на вълнолома – през 2015 година

Вълноломът в Бургас ще бъде рехабилитиран. Това заяви директор ТП „Пристанище Бургас“. Съоръжението е изградено още при строежа на пристанището през 1902 г. и за да изпълнява новите си функции на зона за свободен достъп, било необходимо да бъде ремонтирано за по-добрата защита на прилежащите съоръжения. Изпълнението на този проект щяло да бъде осъществено през 2015година.
IMG_20131004_140446

Тенекеджиев пояснява, че планираните инвестиции в пристанищна инфраструктура за териториалното поделение в Бургас е в размер на 4 022 000 лв. Една от най-важните задачи за годината щяла да бъде разделянето на общите инженерни ел. мрежи на територията. Близо 3 млн. лева били предвидени за рехабилитация за постигане на проектни дълбочини на пристанищните терминали в района на действие на териториално поделение – клон Бургас. Наличието на недостатъчни дълбочини в акваториите на пристанищните терминали затруднявало маневрирането и безопасността на швартоване на корабите, предава stroitelstvo.info.

„Планираме и изграждане на система за мониторинг на брегови и плаващи средствата за навигационно осигуряване от нос Емине до устието на р. Резовска. В момента следим състоянието им, като извършваме периодични прегледи или получаваме сигнали от капитаните на кораби. Новата мониторингова система ще позволи в реално време да се констатира промяна на параметрите на навигационното оборудване, локализацията и целостта на съоръженията“, споделя 
директорът.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук