16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Областният със съвети към земеделците. Браншовици негодуват срещу работата на „Напоителни системи“

Областният управител на Бургас, Павел Маринов се срещна със земеделци от бургаско, чиято продукция пострадала от обилните валежи. Губернаторът посъветва браншовиците да търсят помощ от Областна дирекция по земеделие, където се приемали молби за обезщетения. По думите му, компенсации за провалена реколта през миналата година са получили над 20 производителя от региона. Заявленията към настоящия момент са 19. „Има процедури и те трябва да бъдат спазвани“, категоричен бе Павел Маринов. 

Земеделие

Като основен проблем в своята работа, земделците отчитат слабата организация в дейностите на „Напоителни системи“. Те настояха за конкретни, ефективни мерки по поичстването на отводнителните и напоителните канали край обработваемите площи. Най-засегнати от наводненията се оказаха производителите в района на Айтос и Камено. 

„4 са помпените отводнителни системи на „Напоителни системи“ – Бургас“, заяви от своя страна директорът на структурата, Тодор Ангелов. Той обясни, че нови инвестиции в системата не са правени от години. „Работим с това, което имаме и се опитваме да се справим добре. Нямаме отводнителни системи в цяла Бургаска област. Основните ни отводнителни системи са в Приморско, Слънчев бряг и района на Мандра, Новоселци и Димчево“, допълни Ангелов.

 

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук