13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Седмицата на детето край морето в Созопол

Седмица на детето край морето-Созопол 2014 е времето, в което всяко дете ще се забавлява, играе, твори и щурее, а мнозина ще отнесат със себе си и награди. В пет обособени детски центъра в Созопол до 5 август те ще могат да изберат интересни занимания, да се забавляват и да се срещнат с различни видове изкуства. Всеки ден ранобудните малчугани от 10.00 часа ще танцуват зумба с най- добрите танцьори. Детската сутришна зумба ще се провежда в Морската градина, до входа на плажа.

Созопол изглед смокиня

Музикален център ще очаква децата в двора на Етнографския музей всеки ден от 18.00 ч. до 19.00 часа. Там ще бъдат представени различни музикални инструменти, а музикантите ще забавляват малките посетители с откъси от различни популярни  произведения за деца и възрастни. Всеки участник в Музикалния център ще може да опита да свири на любимия си музикален инструмент, а за по-смелите ще има импровизирана сцена,на която ще могат да се изявят музикално и артистично. Музикалният център стартира с представяне на инструмента цигулка на 29 юли.Следващите дни са посветени на кларинета, виолата,тромпета, флейтата, виолончелото и фагота. По забавен и интересен начин малките музиканти ще се запознаят както с инструментите, така и с историите на известни музиканти.

Център за забави и игри ще предлага всяка вечер интересни и щури забавления за малчуганите. Той ще чака децата от 19.00 часа до 20.00 часа на входа на Амфитеатъра, където заедно с любимите си герои малчуганите ще правят фокуси, ще участват в игри и ще се състезават със сапунени балони и др. щури изненади.

А от 20.00 часа сцената на Амфитеатъра в Созопол ще бъде само за деца. Всеки малчуган ще може да покаже своите артистични заложби,ще се редуват куклен театър,песни и танци. Всяко дете, което участва в различните центрове ще получава печат за участие, събралите най- много печати в края на „Седмица на детето край морето-Созопол 2014“ ще получат награди. Всички за събития са безплатни, напомнят от община Созопол.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук