13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Горещо в Слънчев бряг през септември! Собственици на хотели се вдигат на протест

Хотелиери в „Слънчев бряг” излизат на протест в курорта. Това ще стане на 17 септември от 11. 00 часа. Мястото на протеста ще бъде уточнено допълнително. Решението за протестните действия бе взето днес на извънредно Общо събрание на „Съюза на собствениците-Слънчев бряг”.

храни - хотели

На протестът собствениците на хотели ще поставят неотложни и чакани с годините за разрешаване проблеми, касаещи туризма и туристическата индустрия. Основните и приоритетни искания на хотелиерите ще бъдат обобщени в Платформа, която ще бъде изпратена до служебното правителство, в деня на неговото обявяване.

Като приоритетни искания „Съюзът на собствениците – Слънчев бряг” посочва:

1. Структуриране на самостоятелно Министерство на Туризма.

2. Обособяване на националните курорти като самостоятелни единици. Структура, управление, финансиране и администриране на основните дейности.

3. Мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт.

4. Решаване на въпросите, касаещи инфраструктурата в региона – изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до курортен комплекс „Слънчев бряг”.

5. Създаване на звено „Туристическа полиция” към МВР и увеличаване на числения състав на Районно управление „Полиция” – Несебър.

6. Преразглеждане на визовата политика на страната.

С проблемите в туризма ще бъдат запознати всички политически сили по време на тяхната предизборна кампания. Специална Декларация ще бъде предоставяна на кандидатите за народни преставители по време на срещите им с представители на „Съюза на собствениците-Слънчев бряг”. С документът Сдружението ще настоява за гаранции, че исканията на хотелиерите ще се случат и проблемите в курорта ще бъдат разрешени.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук