12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Експерт по национална сигурност поема МВР в служебния кабинет

Бившият син депутат и експерт по национална сигурност Йордан Бакалов ще вътрешният министър от служебния кабинет, пише „24 часа“. „Ще продължа да се занимавам с политика, но не в Народното събрание“, заяви Йордан Бакалов, когато през март 2013 г. обяви официално, че се оттегля от политиката след 16 години в нея. Бившият депутат от Синята коалиция тогава отрече да се е присъединил към новата формация „Единство“, която беше основана от евродепутата Надежда Нейнски и бившия лидер на СДС Мартин Димитров.

Йордан Бакалов

Снимка: temadaily.bg 

„Аз съм член на СДС и съм благодарен на всички, които са ме подкрепяли,“ каза Бакалов при оттеглянето си. Tой подчерта, че е избиран четири пъти от един и същи избирателен район, с което се гордее. Йордан Бакалов увери, че решението да се откаже от политиката е дошло още през 2010 г., когато се оттеглил от поста на областен председател на партията в Пловдив.

Засега не е ясно какви са мотивите му, да се върне отново във властта и политиката, макар и само в кратък кабинет като служебния. Бакалов не парадира с личния си живот, за него извън политиката се знае по-скоро малко. Като млад е тренирал вдигане на тежести, както и стрелба – откъдето е запазил точния си мерник и досега. Той му помага в една от страстите му – лова на фазани. Друга негова страст, или по-скоро слабост са цигарите и кафето – и двете в големи количества.

Ексдепутатът си пада по табла, решаване на кръстословици и судоку, както и още куп други логически задачи за раздвижване на ума. Но най-много от всичко обичал по време на лятната си отпуска да се разположи с близки приятели в селската кръчма на село Пастра, близо до морето, и да изиграе 2-3 партии белот.

Йордан Бакалов казва, че е типичен представител на зодия Дева. „Ние винаги сме победители. Що се отнася до мен, понякога чета хороскопа си. Но не до такава степен, че да съм вманиачен в него и например да не мога сутрин да започна деня си без хороскоп и кафе“, признава Йордан Бакалов.

Според него Девите имат усет за нещата, за това как да управляват. „Мисля, че сме по-добри от Близнаците. Ето, и Тодор Живков е бил Дева, и вижте само колко дълго се е задържал на власт“, през смях обяснява Йордан Бакалов.

Според него Девите, както и той, са изключително земни хора, които винаги довършват работата си до край. „И все не сме доволни и гледаме да изпипаме детайлите. Освен това винаги гледаме напред“, признава Бакалов пред „Стандарт“.

Той слуша Мадона, но не му е от най-любимите изпълнители. Повече си пада по „Юрая Хийп“ или „Супер макс“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук