12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Плажен волейболен турнир събира средства за изглаждането на скулптура на Георги Калоянчев

Девет отбора от различни професионални среди премериха сили и умения в турнира по плажен волейбол в Бургас. Благотворителното състезание, което се проведе на 29 юли 2014 г-,  е в подкрепа за събиране на средства за изграждането на скулптура на обичания български актьор – бургазлията Георги Калоянчев. Близо 40 състезатели се включиха с много настроение и показаха завидни спортни умения и атрактивна борба за всяка точка. 

плажен волейбол

В състезанието се включиха представители на различни фирми и организации от Бургас и Айтос, както и представители на неправителствени организации, за да изразят подкрепата си към каузата докато се забавляват с любимия спорт. Срещите се играха под зоркия поглед на професионални арбитри.

Под мотото „Аз дарявам за Калата“ премериха сили отборите на „Пожарна Бургас“, „Пожарна Айтос“, „Бургасбус“, „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, „Бургаснефтепроект“, „Оникар ауто“ и младежите от “Интеракт” – два отбора, и “Скинари”. Всеки тим бе от четирима души, които играха до 21 точки, при два от три спечелни гейма. Средствата, събрани от участващите отбори, ще бъдат внесени по дарителската сметка в подркрепа на изграждането на скулптура в реални размери на Георги Калоянчев в Бургас.
Като на всяко състезание имаше победители и победени. Победител в турнира стана отборът на пожарникарите от Айтос, на второ място застана отборът на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, а третото място зае отборът на бургаския общински превозвач „Бургасбус“. Победителите бяха наградени от организаторите с купи и медали, но най-голямо удовлетворение за спортистите бе личното им участие в благородната мисия. Турнирът ги направи неизменна част от реализацията на мащабния проект, който е един от емблематичните за Бургас.

Спортното събитие бе идея на  млади и инициативни хора от Младежка банка Бургас, Интеракт клуб Бургас – Приморие, Интеракт клуб Бургас – Пиргос, които са подкрепени от Община Бургас, Обществен дарителски фонд – област Бургас и Дружество на художниците Бургас, и включилите се в последствие местни културни институции – Държавна опера Бургас, ДТ „Адриана Будевска”, Бургаската художествена галерия, и клубовете – Лайънс клуб Виа Понтика Бургас, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас,  Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас и други неправителствени организации и медийни партньори – www.chernomorie-bg.com. Идеята на организаторите е тяхната съвместна дейност и добро партньорство да продължи и за в бъдеще за реализацията на други значими общоградски инициативи.
Своя призив към бургазлии да подкрепят благотворителната инициатива в памет на Калата изказаха и актьорите Любомир Нейков, Христо Гърбов, Стоянка Мутафова, Ненчо Илчев и др. от Сатиричен театър „Алеко Константинов“, които представиха във вторник вечерта постановката „Скакалци“ в Летния театър. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук